Unikt sortiment

Idesta kombinerar ett unikt sortiment med ett brinnande intresse för att ständigt göra arbetet i köket lättare, snabbare, tryggare och roligare. I över 90 år har vi utvecklat produkter och metoder som betytt mycket för arbetet i köket. Till exempel kan nämnas införandet av gastronormstandarden i Sverige 1971. Kvalitetsnivån på bleck och kantiner från Idesta har alltid setts som ledande i branschen.

Vi har även möjligheten att erbjuda högkvalitativa produkter från vårt systerbolag SDX® som sedan 1969 tillverkar transportboxar för varm och kall mat.

Idesta kan på så sätt erbjuda marknadens bredaste sortiment inom köksutrustning där den gemensamma nämnaren är kvalitet och lång erfarenhet.

Vi fungerar också ofta som rådgivare och experter till konsulter och kökschefer vid leveranser av hela kök där vårt specialkunnande bidrar till att skapa väl fungerande och rationella kök.

Personlig service

Med vår långa historia vet vi att genvägar i form av materialval, kvalitetskontroll eller leveranssäkerhet ofta slår tillbaka mångfalt. Vi tar ansvar för de produkter vi säljer och de relationer vi etablerar. Skulle något ändå gå fel ska vi alltid finnas där för att lösa det så fort och smärtfritt som möjligt. Det är tryggt för dig att veta att vi funnits i över 90 år med ambitionen att göra ditt jobb i köket enklare och säkrare. Och inte minst i att ge dig de bästa förutsättningarna att servera riktigt bra och god mat till dina gäster.

All försäljning sker via ledande återförsäljare i Skandinavien

Historia

IDESTA etablerades som varumärke 1929 av den internationellt erkände arkitekten Sigurd Lewerentz. I Eskilstuna startade han produktion av fönster och dörrpartier i metall och gav dem namnet IDESTA.

Idag har IDESTA utvecklats till en familjeägd företagsgrupp aktiv inom en rad olika branscher.

I KONCERNEN IDESTA INGÅR:
IDESTA Foodtech - storköksutrustning
SDX - produkter för transport av kalla och varma livsmedel
Icetainer - Kylbrickor för att enkelt enkelt hålla maten kall på serveringsbordet
Amsta - stainless steel vessels
Weldor
Jakobsson Smide